Uppsalas trevligaste nationskör söker ny dirigent!

Västgöta Nationskör, aka VG-Kören, är en blandkör i Uppsala på runt 50 medlemmar, tillhörande Västgöta Nation. Vi har en blandad repertoar med allt från klassiska körsånger till filmmusik och arrangemang av mer moderna låtar. Sångvanan inom kören är blandad och vi tillämpar inga intagningsprov, men strävar ändå efter att ständigt utvecklas musikaliskt och att hålla en bra nivå. Vi repar en gång i veckan, framträder på olika gasquer och middagar och sätter upp egna jul- och vårkonserter. Körens arbete leds av styrelsen, som kan ge stort stöd till dirigenten i dennes arbete.

Vi söker dig som vill utvecklas musikaliskt tillsammans med oss, som vill testa något nytt och samtidigt ha väldigt roligt – för att vara med i en nationskör innebär också att man är med i den bästa delen av Uppsalas nationsliv! 

Utöver alla framträdanden ingår även körhelger, egna sittningar och den veckoliga körölen.

Tidigare arbete som körledare är inte ett krav men är meriterande. Tillträde enligt avtal, men gärna med start vid terminsstart i början av september 2022.

Vill du söka? Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig! För mer information, kontakta ordförande Klas Holm.